Stailauskuvat

Viime aikoina on kyselty yhä enemmän sisustuskuvia tyhjistä tiloista. Asiakkaina on ollut eri alojen ammattilaisia ja yksityisiä ihmisiä. 

Ammattilaiset, kuten kiinteistävälittäjät tai remonttifirmat, tarvitsevat kuvia valmiiksi sisustetuista asunnoista helpottamaan myyntityötään. Remonttifirman asiakkaan saattaa olla vaikea päättää, minkälaisia pintamateriaaleja valitsisi asuntoonsa. Neuvonantajiakin saattaa olla useita, mutta onko heillä mahdollisuus tai kykyä ajatella asiaa tilankäyttäjän tarpeiden mukaan? Näissä ongelmatilanteissa on käytetty huonekuvia, joissa on valmiina vaihtoehtoisia pintamateriaaleja. Lattian tummuus tai vaaleus saattaa mietityttää ja varsinkin kaikkien valintojen yhteensopivuus. 

Kiinteistövälittäjät tai vaihtoehtoisesti asuntoaan myyvät yksityisasiakkaat tarvitsevat kuvia asunnon myyntitarkoituksessa.  Asuntoa ostavan asiakkaan sattaa olla vaikea hahmottaa myytävänä olevan tyhjän asunnon kalustamismahdollisuuksia. Tilan haasteellisuus saattaa jättää monta mahdollista ostajaehdokasta pois laskuista vain sen takia, etteivät he osaa hahmottaa, miten sohvan saisi mahtumaan olohuoneeseen, jossa ei ole yhtään ehjää seinää. 

Rakennuttajat ovat jo pitkään käyttäneet 3D-kuvia. Heillähän ei yleensä vielä ole olemassa olevaa tilaa, jota voisi kalustaa, vaan he myyvät kuvilla ja mielikuvilla kohteitaan. 

Sisustuskuvat ovat huomattavasti edullisempi vaihtoehto perinteiseen stailaukseen nähden. Kuvissa asiakkaille näytetään tilan mahdollisuudet, kuitenkaan itse niitä toteuttamatta.