Tapetilla ilmettä wc-tiloihin

 

Tapetti on edullinen ja helppo tapa uudistaa ja piristää vanhaa tai uutta wc-tilaa. Kuivaan lattiakaivottomaan wc-tilaan voi laittaa tapetin vaikka wc-pöntön takaiselle seinälle. Muille seinille varsinkin pienessä tilassa saattaa tulla roiskeita, jotka toistuvasti kostuttavat tapettia ja heikentävät sen kestävyyttä. 

Tapetin on hyvä olla pinnaltaan hiukan pyyhittävissä. Oikein sijoitettuna varsinaista pesua sen ei tarvitse kestää. Laattaan verrattuna tapetti on helppo laittaa ja edullinen. Vain yhdelle seinälle tehosteeksi tulevaa tapettia usein kuluukin ainoastaan yksi rulla. 

Jos lattiakaivollisissa tiloissa haluaa laittaa seinälle tapetin, kannattaa tapetin pinnalle levittää ohut lakkakerros. Lakka suojaa tapetin pintaa kastumiselta ja muodostaa siihen kestävän ja pyyhittävän pinnan. Tapetin ollessa herkkäpintainen, kannattaa lakkausta kokeilla ensin pienelle mallipalalle, ennen kuin laittaa tapettia seinään tai lakkaa sitä. Lakka saattaa muutta hiukan tapetin väriä. Pehmeäpintaisia tapetteja ei kannata lakata ollenkaan. Mieluiten tapetin pinta ja sen soveltuvuus tilaan tarkistetaan jo ostovaiheessa. Palvelevat rautakaupat neuvovat yksityiskohtaisesti tapetin lakkauksessa.